domingo, 7 de diciembre de 2014

Citar, referenciar i fonts fiables

Citar i referenciar

Quan fem treballs, elaborem escrits, fem exposicions, redactem, comentem...etc utilitzem informació extreta de pàgines webs, enciclopèdies, llibres o revistes. Aquesta informació ens serveix per complementar els nostres treballs i adquirir més prestigi a la hora de defensar amb arguments. Sempre que utilitzem informació que no és nostre hem de citar i referenciar aquesta i així respectar la llei de propietat intel·lectual. Això donarà credibilitat als nostres treballs i no se'ns assetjarà de plagi. 

Hi ha unes normes establertes a la hora de citar i referenciar. En el meu cas estudiant de Educació Infantil em regeixo a la normativa American Psicological Association (APA).  Dins la web de Blanquerna podreu trobar altres normatives.

Un exemple a la hora de citar un llibre seria, Cognom de l'autor i la inicial del nom, Títol del llibre, Lloc i Any.


Referències del article de la Coca-Cola a la Viquipèdia



Què és una font fiable i què no ho és?

No tot allò que hi ha a internet és cert, la Viquipèdia també té errors, no ens hem de fiar de tot allò que llegim en alguns webs....
Per saber si és fiable allò que llegim o no, hem de veure si té cites d'autors, referències de enciclopèdies, llibres, webs... etc. És molt important veure si darrera d'aquella informació hi ha una amplia investigació i que la persona s'ha documentat, això ajudarà a donar veracitat i fiabilitat.

Aquí us deixo un enllaç on la Viquipèdia ens explica què són les fonts fiables. Cliqueu AQUÍ.
Per saber-ne més: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/wikipedia/les-fonts-i-les-referencies

No hay comentarios:

Publicar un comentario