domingo, 19 de octubre de 2014

Anàlisi d'un bloc educatiu

Un cop llegit el llibre "Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents" he analitzat un bloc educatiu.

A continuació us deixo el link dels guanyadors del premi espiral edublogs:


Aquest bloc va guanyar la "Peonza de Oro" en la categoria de blocs de mestres d'infantil.

Aquest bloc és d'una professora d'infantil de Saragossa i totes les entrades les escriu ella mateixa. Parla en primera persona com si fos ella una alumne més. Els continguts publicats en aquest bloc són els treballs i activitats del dia a dia amb els infants, també hi ha alguna entrada més personal com es el cas del seu casament ja que influeix en el temps que trigarà en actualitzar el bloc.




Els seus continguts són molt creatius i dinàmics, no es limita a introduir text sinó que contínuament afegeix fotografies, vídeos, prezis, collage de fotos, vimeos... És important destacar que treballa amb una gran quantitat de plataformes molt interessants, crea prezis, ZooBurst, Wixs, insereix música... es veu que li agrada el seu treball i s'esforça per innovar .





El seu bloc es troba dedicat als pares dels seus alumnes, a l'escola, a altres professors o pròxims professors i a tothom relacionat amb el món de l'educació que estigui interessat en aprendre més dels infants d'infantil.

A la part superior trobem que ha creat diverses pàgines com:
  • Mis proyectos: trobem un recollit dels seus projectes com "Nadal", "Art", "Tardor"
  • Herramientas 2.0: cita totes les eines que fa servir, Megaupload, Youtube, Scribd... Trobo que es una pàgina molt interessant perquè d'alguna manera agraeix i fa publicitat a aquestes pàgines perquè altres persones les puguin conèixer. 
  • Pequeñas cosas para descargar: trobem fitxes, l'agenda escolar... etc
  • També trobem les pagines; Mis canciones, Mis Prezis, Mis Videos...
  • Una pàgina que m'ha sobtat trobar és l'anomenada "Resúmenes Anuales" Porta desde el 2011 creant entrades dins aquesta pàgina. Explica tot allò rellevant que li ha pasat durant el any i cita elements del bloc com els seguidors i les entrades fetes, trobo que és una reflexió i balanç molt significatiu.


Elements a la barra lateral dreta
  • Hi ha una breu descripció seva i adjunta al Gmail per qualsevol qüestió
  • Podem veure que aquest blog abarca diferents xarxes socials, no només es delimita al blogger. També és present a Picasa, Slideshare, Twitter, Facebook, Youtube, Pintereset i Delicious. El fet de ficar tots aquests enllaços al blog fa que la seva influència e interacció a internet sigui molt més amplia.
  • Mostra una llarga llista de premis com; "Peonza de Oro", "Educa en Digital", "Premio Espiral 2012" inserint una fotografia.
  • El nombre de seguidors, en total 508.
  • Un gadget de les visites. Mostra les visites d'avui, les visites totals i les visites en línea
  • Els projectes ón col·labora 
  • Un traductor i un buscador
  • Els últims comentaris que li han fet al bloc, també permet seguir-la per e-mail. Sempre té algun comentari a les seves entrades he observat que molts són d'altres mestres d'infantil.
  • El blocroll i les entrades més populars del bloc

Elements a la barra inferior

Trobem totes les etiquetes que fa servir per classificar les seves entrades, podem veure que fa servir una gran quantitat d'etiquetes, per cada entrada del bloc hi ha una mitjana de dues i tres etiquetes i sempre en crea de noves. 





Com a conclusió, penso que és un bloc molt interessant i amb un treball constant molt gran. Es nota que a la professora li agrada molt la seva professió ja que en fa una dedicació diaria, elabora la seva propia ética i reflexiona sobre el seu treball. També revela sempre les seves fonts i programes utilitzats, és rellevant que tingui només una pàgina on mostra tots aquests ja que per altres mestres serà de gran ajuda a l'hora de descobrir recursos nous. El fet de parlar com si fos una alumne més de la classe fa que et fiquis en la pell dels nens per comprendre les activitats que fan. Trobo que té una gran implicació educativa i social. Comparteix moltes cosses, deixa a l'abast de qualsevol persona els plannings, calendaris escolars, agendes, fitxes... tot en blanc però amb un format establert perquè els pares o altres professors s'els pugin descarregar i els adaptin a les seves necessitats, així tenen com una mena de "plantilla" els i serveix com a guia. 






Fonts d'informació: Imatge, Blogs

No hay comentarios:

Publicar un comentario