viernes, 10 de octubre de 2014

Els canals RSS i la sindicació dels continguts

La sindicació a través d'RSS (really smple syndication) és una forma d'accedir a la informació que consisteix en què un cop seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense la necessitat que aquest estigui comprovant si hi han novetats en cadascuna.Generalment s'utilitza per publicar els titulars de notícies, les entrades dels blog i altres informacions. Els RSS es poden llegir mitjançant un programa com per exemple Feed Reader o Feed Demon, o mitjançant una pagina web com per exemple Google Reader o Bloglines.


RSS (extret de http://www.davidpons.com/)




Per poder tenir això hem d'inserir a la pagina web, en  aquest cas el blog, el gadget "Enlaces de suscripción". Anem a l'apartat "diseny" del nostre bloc, cliquem sobre "Añadir un gadget" i busquem el que diu enlaces de suscripción.






Per subscriure't a una pàgina web d'interès, has de clicar a l’enllaç de l’RSS o també pots copiar l’adreça web de l’arxiu RSS i afegir-la al teu lector.

Els RSS ajuden a tenir una pagina web actualitzada amb eines que ens permeten importar notícies d'altres webs. També ens permet publicar els nostres articles com a arxius RSS per optimitzar la seva difusió ja que així hi ha una forma més directa d'accedir a la informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario