sábado, 11 de octubre de 2014

Elements estructurals d'un blog

El bloc es troba format per diversos elements, aquí us explicaré els més comuns.

Entrades
Les entrades són la unitat de publicació del bloc. És on escrius el contingut del teu bloc i l'actualitzes. Les entrades en anglès s'anomenen "Post" que com a verb també significa "publicar". Al bloc publiques entrades que formen el cos de contingut d'aquest.

Comentaris
Els comentaris d'un bloc són el motor d'interactivitat entre l'autor i el lector i el que ajudarà a crear coneixement, rebre feedback, etc. Cada sistema té unes opcions determinades per controlar els comentaris. Alguns permeten obrir-los només a usuaris registrats, o bé a tothom i per tant permeten comentaris anònims.

Per escriure un comentari a l'entrada del bloc cal anar a la part inferior i clicar on posa "No hay comentarios" se'ns obrirà una finestra que ens permet escriure un comentari.

















Pàgines estàtiques
Són aquelles pàgines que es queden fixes al blog, es troben situades a la barra superior. S'utilitzen per escriure informació que quedarà permanent i es d'utilitat o d'interès al lector, d'aquesta manera serà fàcil de trobar.

En el cas del meu bloc com a pagina estàtica tinc una breu presentació de qui sóc jo.




Gadgets
Són complements que s'afegeixen al bloc i el personalitzen, permeten ampliar les possibilitats pròpies de la plataforma. Hi ha de molts tipus, des de aquells que ens permeten veure els posts més llegits, rellotges internacionals, contadors de visites, mapes...etc.


Blogrolls


Es un menú que mostra la llista d'enllaços que l'autor d'un bloc recomanen i destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc. Algunes plataformes en permeten organitzar per categories. Un bon ús dels blogrolls o llista de blocs es de gran ajuda perquè els lectors puguin continuar ampliant informació sobre un tema.

En el cas del meu bloc trobem la llista de blocs a la part inferior de la barra lateral dreta





Fonts d'informació: Usos educatius dels blogs, Apunts

No hay comentarios:

Publicar un comentario