sábado, 11 de octubre de 2014

Gestió d'etiquetes

Les etiquetes faciliten l'organització i identificació dels continguts del bloc, es una manera d'organitzar la informació cada vegada més comuna en les webs.

Dins el bloc podem organitzar les entrades amb etiquetes, això facilita la recerca d'informació a través d'un menú que s'instaura al bloc ordenat per temàtiques. Per escriure les etiquetes, un cop estiguem redactant la entrada, a la part lateral dreta tenim "Configuració de la entrada" i a sota, etiquetes, allà escrivim la paraula clau separada per una coma de la següent. Així es formen les etiquetes.



En el cas del meu bloc trobem les etiquetes a la part inferior de cada entrada de manera que totes les entrades tenen la seva classificació i a la barra lateral hi ha el recull d'etiquetes emprades juntament amb el nombre de entrades que tenen relació amb aquella temàtica.





Algunes plataformes (La Coctelera o Nireblog) o plugins, permeten afegir etiquetes, paraules clau o tag que especifiquen una mica més dins d'un tema i que permeten compartir amb tota la comunitat la informació que s'etiqueta. Technorati és un dels directoris de blogs més populars, i a partir de les seves etiquetes podem veure en temps real de què parla la gent en la blogosfera i buscar continguts més concrets.


Fonts d'informació: Usos educatius dels blogs, Apunts a classe

No hay comentarios:

Publicar un comentario