viernes, 17 de octubre de 2014

Vídeo y Educación, Joan Ferrés

Podeu llegir el llibre fen click AQUÍ.

Actualment s'ens presenta un nou home amb un nou llenguatge, EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL.  És aquell en que s'escriu i es llegeix audiovisualment.

Actualment s'ens planteja una nova manera de conèixer, una manera en continu canvi adaptada a la era de les tecnologies, l'internet, els mitjans audiovisuals... etc. Ara aprenem per els sentis i les emocions, abans apreníem per la lògica. L'electrònica ha canviat i hem canviat nosaltres. El nostre món es conforma de manera diferent i tenim que saber adaptar aquests canvis a l'educació ja que sinó quedarà molt endarrerida del nostre desenvolupament. Ara el nen construeix l'informació per si mateix i l'ensenyament a l'escola té poca transcendència per ell.

El llibre ens mostra les característiques dels diferents hemisferis de l'home. Ara estem desenvolupant més l'hemisferi dret ja que la societat ens transmet més conceptes audiovisuals i plàstics.


Hemisferi esquerre
Hemisferi dret

Part dreta del cos


Part esquerra del cos


Hemisferi intel·lectual

Hemisferi emocional


Activitats com la lectura, l'escriptura, el càlcul, el pensament lògic i racional, les operacions d'anàlisis i sintaxis, la percepció d'esquemes, la disposició ordenada de les seqüències...


Reconeixement de rostres, reconstrucció de conjunts, sensibilitat acústica i visual, emocional, funcions espacials no verbals...

Per llegir un text cal reconèixer caràcters, paraules, i fer una anàlisi gramàtica i lògica


Mirar una foto és una operació global, sintètica i primària

Es el dominant, intel·lectual


Es el creatiu

Rebem informació e idees


Rebem sensacions



Per finalitzar la classe s'ens va mostrar un tipus de vídeo molt comú que s'ensenya a classe:

Vídeos lliçons: Són aquells que no s'han de veure en grup i que no transmeten emocions. Són ordenats, la música únicament acompanya el vídeo i les imatges no aporten significat. Els continguts t'arriben a mesura que veus el vídeo i el tens que anar parant per prendre apunts. 


Exemple:



     




Font d'informació: Vídeo y Educación,Youtube, Imatge

No hay comentarios:

Publicar un comentario