viernes, 21 de noviembre de 2014

Com comunicar

Com a futurs mestres és molt important que siguem conscients que hem de comunicar adequadament i adaptar el nostre llenguatge verbal i no verbal a la situació comunicativa. En el nostre cas, a la classe de COED ens hem preparat per a fer presentacions orals mitjançant el llibre "Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.

La pàgina web de la Universitat Politècnica de Catalunya hi ha un apartat anomenat com comunicar.
Dins aquest, a l'apartat de "cas" trobem un vídeo d'un estudiant universitari de tercer curs. Aquest esta fent una exposició oral davant del professor i els alumnes durant uns 10 minuts. Durant la visualització d'aquest podem avaluar la gestualitat, mirada, volum i entonació, ritme i pronúncia i vestuari mitjançant la rúbrica. És un molt bon exemple a la hora de fer-nos veure dels errors que podem cometre quan parlem en públic. Molts dels errors d'aquest estudiant ens fan riure, es noten molt, son exagerats però això ens ajuda a recordar que els errors són produïts degut als nervis.


A la web de la upc hi ha un document que ens dona consells per fer exposicions orals eficaces a partir dels punts: Llenguatge no verbal, Llenguatge verbal, Interès i eficàcia. Per a fer presentacions necessitem tenir una bona preparació. Aquí us deixo el document:






Font d'informació: UPC

No hay comentarios:

Publicar un comentario