La gestió de bookmarks o administrador de continguts és una manera de tenir organitzades les teves pàgines web.
La curació de continguts és una eina que s'utilitza per filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema en concret que és troben a la xarxa. Una bona eina encarregada d'aquesta tasca és l'Scoop.it.
Marcadors de google, feedly i twittter
Google té el seu propi servei per guardar marcadors d'internet, s'anomena Google Bookmark. Disposant d'un compte de Google ja tens accés al seu servei de Google Bookmark per guardar aquelles pàgines que més t'agradin i accedir a elles més ràpidament.
Dins el navegador Google Chrome de Google, quan obrim una pàgina veiem a l'extrem superior dret on hi ha la adreça una estrella de color blanc, si volem que aquesta pàgina passi als nostres preferits cliquem a sobre i passa a ser una estrella groga. Se'ns obrirà una pestanya que ens permetrà guardar la pàgina a la carpeta més adient o la possibilitat de crear-ne una de nova a través de l'opció "Seleccionar otra carpeta..."
Feedly
Lector de RSS amb el que podem accedir ràpidament des d'un navegador web a totes les notícies. Funciona com si fos una mena de "bústia" on trobem les diferents actualitzacions dels llocs webs subscrits, també ens permet buscar nous articles introduint una paraula clau al buscador o seleccionant una categoria específica. Podem agrupar aquestes pàgines subscrites per temàtica i/o carpetes. Per saber-ne més click aquí.
Feedly (extret de http://www.omgchrome.com/wp-content/uploads/2014/01/feedly.png) |
Twitter
Com el defineix la Viquipèdia, "Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats piulades o tuits)".
Twitter (extret de http://www.site-seeker.com/wp-content/uploads/twitter-logo.png) |
Els usuaris envien i reben updates d'altres usuaris a través de breus missatges que no han de superar els 140 caràcters , via web , telèfon mòbil, missatgeria instantània o mitjançant el correu electrònic; i fins i tot des d'aplicacions de tercers, com poden ser Twitterrific , Facebook o Twitterlicious. A la secció del teu perfil pots estar al dia tant dels teus seguiments com dels teus seguidors. A més de buscar amics, familiars, companys o altres persones del teu interès, Twitter també ofereix altres opcions , com buscar a altres xarxes, convidar a amics per email o seleccionar usuaris recomanats.
Fonts d'informació: Apunts classe GTIC, Viquipèdia, Google chrome captures
No hay comentarios:
Publicar un comentario