sábado, 15 de noviembre de 2014

Tauletes digitals a l'educació infantil

Durant la setmana de pràctica reflexiva vam assistir a una conferència sobre l'ús dels iPad's en l'educació realitzada per dos professors d'Educació Infantil i Primària de l'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu.
Es tracta d'una escola concertada que va posar en marxa fa cinc anys la seva digitalització amb el projecte 1x1 de la Generalitat de Catalunya, després amb les pantalles digitals i actualment amb l'assessorament de Blanquerna i la formació del professorat han incorporat els iPad's a l'aula.

Ipads (extret de :http://www.mhric.org/ipad/ipad.png)

El suport tant de professors com pares ha sigut molt important ja què els pares havien de pagar una quota extra mensual per fer càrrec de la despesa dels Ipads i els professors havien de rebre classes per saber-ne fer un ús correcte. Per aquest motiu el centre va establir un curs de 40 hores tant per professors com per pares. Els professors també van fer una gran tasca individual ja què primer es van endur els ipads a casa i autonomament van anar descobrint i aprenent el seu funcionament.

Els iPads es trobent distribuits 26  per Eucació Infantil i cicle mitjà i 26 més per cicle superior. Per tal de gestionar-los els professors tenen una agenda compartida i també cada un té un formulari que el permet apuntar algun fet destacable.

Els iPads en Educació Infantil són utilitzats sobretot per treballar per racons. L'iPad era introduit com un racó més per on els nens passaven. També l'utilitzaven en assignatures com música, llengua, per fer fotos, vídeos, passar llista...etc. Per controlar que els nens passesin per tots els racons i  no es quedessin tota l'estona en aquest tenien una llista amb el nom de cadascú i ficaven un gomet un cop realitzada la tasca. Sobretot els alumnes treballen els iPad's dues hores per setmana a les assignatures de matemàtiques i llengues.

En l'educació primaria també organitzen els iPad's per racons pero es treballen altres activitats. Ens van mostrar Educaplay per fomentar la creativitat dels alumnes.

Aplicacions que fan servir:

- Tangram
- Nuage the letters
- Motion Maths
-Sock Puppets
- Pupple Pals HD
-Imotion
-Mindomo
-Stratalògica
-Math
-ABC cursives
-Hungry fish

Ha sigut molt interessant poder asistir a aquesta conferència. Ens ha ensenyat a veure que si la societat canvia continuament l'educació no ha de quedar-se enrere sinó que a de canviar també. Tal i com ens ho explicaven no ha sigut un camí fàcil arribar a poder implantar aquest projecte amb els iPad's però poc a poc ho han aconseguit i amb les ganes de innovar i seguir avançant a sigut tot molt més fàcil. L'ajuda dels pares i la aceptació dels professors han sigut punts claus en el desenvolupament del projecte. Saber aprofitar, donar l'utilitat correcte i rendir al cent per cent no és fàcil pero poc a poc han pogut fer-ne lloc a les noves tecnologies dins l'educació. Es un projecte que fa que els alumnes interactuin molt més entre ells, s'ajudin, colaborin, treballin en equip i alhora interactuin més amb el professor. Aprendre d'aquesta manera tan dinàmica fa que els alumnes es mostrin mes receptius alhora de conèixer.

Font d'informació: Conferència, http://lamercesantfeliu.cat/ipads/dock.html, Google Imatges

No hay comentarios:

Publicar un comentario