Núvols d paraules
Núvol de paraules (extret de http://lasequantic.files.wordpress.com/2013/04/tagcloud_mascolell.png) |
Tal i com ens explica Wikipedia un núvol de paraules és una mena de semàntica condensada d'un document en la qual els conceptes claus són representats en mides de font diferents, sent aquells més grans els més freqüentment consultats. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. És possible classificar les paraules per ordre alfabètic, per popularitat o per representació dins el lloc.
A la hora de crear un núvol de paraules hem de controlar les mides de les diferents paraules, saber quines volem més grans perquè captin major atenció i quines més petites, colors, ordre, composició...etc. Abans d'escollir un programa qualsevol cal investigar les diferents possibilitats que ens ofereixen les webs i a partir d'aquí escollir aquella que millor s'escau a allò que necessitem.
Per la presentació de "Identitat i territori" la meva companya Aina García i jo vam crear un núvol de paraules (https://tagul.com/) per explicar els conceptes claus del Nadal.
Mapes conceptuals
El mapa conceptual és una tècnica utilitzada per representar gràficament una sèrie de conceptes, definicions...etc. Els nodes representen els conceptes, i els enllaços les relacions entre els conceptes.
Mapa conceptual sopar de nadal (text original AQUÍ) |
Tauler d’anuncis
Un exemple de tauler d'anuncis és el Padlet. És com un suro, on hi ha pòsters comunitaris de manera endreçada. Podem organitzar de diverses maneres l’informació. Serveix per transmetre idees i organitzar-les. A les escoles s'utilitza molt.
Padlet (extet de http://www.claireonline.ca/wp-content/uploads/2013/02/Screen-Shot-2013-02-23-at-8.00.36-PM.png) |
Mapes mentals
Un mapa mental és una tècnica que s’utilitza per representar paraules, idees, tasques entre altres conceptes, lligats i disposats radialment al voltant d’una idea central.
Mapa mental (extret de http://exitoinfinito.com/wp-content/uploads/2013/07/dcognitivo_007.jpg) |
Per la creació de mapes mentals: Mindomo, Mindmeister o Mapmyself
Fluxogrames
Són una eina que s'utilitza per representar un procediment que ens permetrà resoldre una tasca.
Utilitzacions en l'educació:
- Planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la professió com representar el procés per a l'acollida d'un nou professor, alumne a l'escola...
- Ensenyar als alumnes aquesta eina. Amb ella podran prendre de decisions, resoldre problemes, planificar, organitzar, definir ordres i instruccions, complir normes i estructures,..
Simbologia fluxogrames |
Acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors |
Font d'informació: Bloc de GTIC, Apunts,
No hay comentarios:
Publicar un comentario