lunes, 29 de diciembre de 2014

Taxonomia de Bloom

Benjamin Bloom juntament amb altres col·laboradors l'any 1956 van fer una classificació per catalogar les activitats educatives anomenada "Taxonomia de Bloom". Una aportació va ser que aquestes activitats estaven estructurades de més senzilles a més complexes.

Van classificar les activitats en tres dominis, cognitiu, afectiu i psicomotor. A l'assignatura de GTIC treballem les habilitats cognitives on crear es la habilitat cognitiva superior. L'any 2000, és va revisar aquesta classificació, incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.

Diferències entre les habilitats cognitives de Bloom formulades originalment i les formulades l'any 2000





L'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que anomenem "Taxonomia de Bloom per a l'era Digital". A la pàgina web següent podeu veure les diferents taxonomies elaborades (1956, 2001, 2008, 2013) http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3


L'exercici didàctic a classe va ser elaborar una taula amb els treballs/exercicis realitzats al llarg del curs relacionant-los amb les habilitats cognitives pertinents segons la classificació de l'any 2008.

Aquí us mostro la meva taula:



Font d'informació; Taxonomia de BloomBloc GTIC 

No hay comentarios:

Publicar un comentario