jueves, 30 de octubre de 2014

Google Sites

Sites és una aplicació en línia de Google que ens permet crear un espai web de forma ràpida i senzilla, només cal tenir un compte Gmail. Dins aquest podem incloure calendari, vídeos, imatges, arxius adjunts i text. Permet tenir més d'un administrador de la pàgina i delimitar la visualització a un grup de persones, a tothom o a ningú.

Google Sites en l'educació
Sites té una estructura clara i fàcil de utilitzar. Es poden crear barres laterals i horitzontals, menús desplegables, buscadors, pestanyes i diferents pagines que permeten connectar el Sites amb enllaços externs o amb altres Sites i complementar la informació. Permet al professor  crear la seva web en relació amb els estudiants. És una eina que facilita el treball col·laboratiu entre professor i alumne ja que aquest pot utilitzar la plataforma per visualitzar documents, informació proporcionada per el professor, vídeos..etc. I treballar de manera autònoma a través dels diferents documents penjats alhora de fer un treball o estudiar.

També permet al centre educatiu crear la seva pagina web que pot ser dedicada exclusivament als estudiants a través d'una privatització de la visualització o de cara al exterior. Permet facilitar la comunicació amb els familiars i l'exterior, exposant les diferents activitats del centre, incloent un calendari amb la programació de l'any, adjuntant vídeos de les diferents festivitats... etc.

Aquí us deixo un Sites que parla dels recursos TIC per l'aula i el blog de notícies d'infantil, així podeu veure un exemple com a possible distribució dels continguts.
Característiques de Google sites:
  • Personalització de la interface 
  • Creació de subpàgines
  • Podem escollir diferents tipus de pàgina: Web, anuncis... 
  • Inserció de vídeos, imatges, presentacions google docs, documents de text... etc
  • No requereix coneixements de programació



L'exercici proposat a classe va ser la creació d'un sites. Aquest es el link del site crear per l'Aina García,  la Núria García i jo;
SITES: MÚSICA DELS 70
La nostra pàgina tracta sobre la música dels 70. Principalment, ens hem centrat en dos solistes: John Lennon i Tina Turner; i també en tres grups: The Police, ABBA i Queen. La primera pàgina hem creat una petita introducció explicant el canvi que va suposar la música durant aquests anys revolucionaris per a tot el món i hem anomenat diferents músics i grups que caracteritzen aquesta època.
Seguidament, hi ha un Mapa de continguts, el qual està estructurat de manera ordenada, senzilla i clara. Primer ens trobem amb un índex amb els cantants i músics que ens trobarem a la pàgina (mapa de continguts), i després 5 links diferents que estan dedicats a cadascun dels artistes escollits com a destacats dels anys 70. A cada pàgina hi ha una petita explicació de cada cantant o grup, parlant de la biografia (dades importants), acompanyats de vídeos de cançons i imatges, per tal de fer-ho més dinàmic i treballar amb els diferents recursos que ens permet el sites.




                                      



No hay comentarios:

Publicar un comentario