viernes, 31 de octubre de 2014

La Poesia

Què entenem per Poesia?

L'exercici didàctic a classe va ser què un cop formulada aquesta pregunta cadascú tenia que donar-ne una resposta mitjançant una definició, un dibuix o una paraula.
Per mi la poesia és una finestra al món dels demés. Una manera d'entendre els seus pensaments, gustos, inquietuds... A través d'una melodia de paraules.

P.Valery "La poesia, aquell dubte prolongat entre la melodia i el sentit"

Aquí podeu escoltar el poema de vaca cega recitat per l'actor Lluís Soler. Esta recitat sense cantarella, recurs molt emprat en la poesia. Al estar recitat sense aquesta tot el poema és mes seguit.


"Un plat pla ple de poesia està" És vídeo què agrada molt als més petits, les discussions entre si són 10 o 11 dits són eternes. És una manera molt dinàmica i divertida d'apropar la poesia als infants.


"La nina de l'angelina" de Roser ros. Es un gran exemple a l'hora de veure com es recita de cara als infants d'una forma divertida. Aquests gaudeixen sense prejudicis i no senten vergonya. 





Aquí tenim dos exemples més de recitació de poemes La casa que vull de Joan Salvat Papasseit i Josep Pedrals recita Josep Pedrals. Adreçats de cara a adults.

Un exercici didàctic que vam fer a  classe va ser recitar " La gallina xica, tica, mica". És un poema potser una mica difícil al principi però després és fàcil de recitar ja que un cop et saps les primeres frases les següents surten soles.

Per finalitzar la classe, per parelles, vam fer un exercici de treballar  un poema per llegir-lo davant dels companys. Aquest exercici el fèiem per aprendre a recitar poemes sense la típica "cantarella.
Ara hem aprés més recursos per fer servir a l'hora de preparar la recitació de poemes. 
Recitar un poema no és gens fàcil, porta temps, dedicació, memòria, domini de la llengua, control dels nervis, control de la cantarella, dels signes de puntuació, del tó...etc. Un cop que puguem fer qualsevol activitat quotidiana senzilla a la vegada que recitem sense problemes el poema, aleshores ja el tindrem totalment interioritzat. 

Fonts d'informació: Apunts classe, Youtube, Imatge


No hay comentarios:

Publicar un comentario